Vergunning slachthuis De Coster in Ruiselede vernietigd

De Raad van State heeft voor de derde keer de vergunning voor het slachthuis De Coster in Ruiselede vernietigd. Een actiecomité vecht al jaren de exploitatie- en milieuvergunning van het slachthuis aan. De buurtbewoners klagen over lawaai- en geurhinder. Bovendien zou er sprake zijn van zware verkeershinder door op- en afrijdende vrachtwagens.
7 juli 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08

De Raad van State heeft voor de derde keer de vergunning voor het slachthuis De Coster in Ruiselede vernietigd. Een actiecomité vecht al jaren de exploitatie- en milieuvergunning van het slachthuis aan. De buurtbewoners klagen over lawaai- en geurhinder. Bovendien zou er sprake zijn van zware verkeershinder door op- en afrijdende vrachtwagens.

Nadat de Raad van State al twee keer de vergunning voor het slachthuis schorste, verleende de minister van Leefmilieu in 2006 een milieuvergunning. Die werd echter meteen ook weer aangevochten bij de Raad van State. "Die geeft de omwonenden nu opnieuw gelijk omdat zich bij de aanvraag voor de milieuvergunning geen milieueffectenrapport voor het slachten van 550.000 varkens op jaarbasis bevond", zegt Marleen Ryelandt, de advocate van de buurtbewoners.

De bal ligt nu in het kamp van de Vlaamse minister van Leefmilieu, maar die kan volgens Ryelandt geen beslissing nemen zoals het milieueffectenrapport ontbreekt en er een nieuw openbaar onderzoek plaatsvindt. Zolang de procedure loopt, kan het slachthuis wel blijven voortwerken. De buurtbewoners blijven ijveren voor een verhuis van het slachthuis.

Bron: Het Nieuwsblad/Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek