Unilever brengt traag smeltende ijsjes op de markt

Unilever, het bedrijf achter ijsjesproducent Ola, heeft de toestemming gekregen om een nieuw ingrediënt in haar ijsjes te verwerken dat ze trager doet smelten.
29 mei 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

Unilever, het bedrijf achter ijsjesproducent Ola, heeft de toestemming gekregen om een nieuw ingrediënt in haar ijsjes te verwerken dat ze trager doet smelten. “Het gaat om een natuurlijk eiwit dat ook in wortelen en gras is terug te vinden, en dus hoeft de bewuste consument zich geen zorgen te maken”, zegt Aurelie Gerth van Unilever Belgium. Op de introductie van de traag smeltende ijsjes in België is het nog even wachten.

Het eiwit waar het om draait, is het ‘ice structuring protein’ of ISP. Dit ISP gaat zich nestelen rond de verschillende ijskristallen en daardoor blijven deze kristallen langer klein. Volgens Unilever maakt dat het ijs stabieler waardoor het trager gaat smelten. Volgens Aurelie Gerth gaat het om een revolutionaire toevoeging. “Omdat dit eiwit zorgt voor stabiliteit in het ijs, moeten we daarvoor minder suiker en vet gebruiken. Daarmee verliest ons ijs dus de helft van zijn vetgehalte”, stelt Aurelie Gerth.

In Amerika, Brazilië en Nieuw-Zeeland past Unilever deze techniek al toe sinds 2003. Het bedrijf had toen al een goedkeuring voor de toevoeging op zak van de Amerikaanse Drug Administration. Nu Europa in april ook het ISP goedkeurde, zullen ook in Europa de nieuwe ijsjes op de markt komen. Eerst zullen ze gelanceerd worden in Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Voor België is er nog geen datum vastgepind, maar Gerth gaat er van uit dat die snel zal volgen.

Bron: Het Belang van Limburg

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek