Uitkoopregeling varkensboeren wordt versoepeld

Na de principiële beslissing in juni heeft de Vlaamse regering de versoepeling van de varkenstoppersregeling donderdag definitief goedgekeurd. De drempel van de impactscore zal van 0,5 procent naar 0,025 procent verlaagd worden. Door deze versoepeling komt ongeveer 80 procent van de Vlaamse varkenshouders nu in aanmerking om in te tekenen op de uitkoopregeling.

31 augustus 2023  – Laatst bijgewerkt om 31 augustus 2023 20:31
Lees meer over:

In juni bleek dat slechts 236 van de 980 varkensboeren die in aanmerking kwamen voor de steunregeling, een aanvraagdossier hadden ingediend. Hierdoor was het voorziene budget van 200 miljoen euro nog niet volledig besteed en werd er beslist om de regeling te versoepelen waardoor tot 3.000 varkenshouders ook zouden kunnen intekenen.

Om de regeling te kunnen versoepelen moest eerst advies van de Raad van State ingewonnen worden. Een gunstig advies zo blijkt want de Vlaamse regering keurde tijdens de eerste ministerraad na het zomerreces het besluit definitief goed waardoor de impactscore nu op 0,025 procent ligt om in aanmerking te komen.

Een ruimere uitkoopregeling voor varkensboeren in de maak
Uitgelicht
Na het nieuws dat één op vijf varkensboeren interesse hebben getoond om zich te laten uitkopen door Vlaamse overheid, beslist de Vlaamse regering om de uitkoopregeling te verr...
16 juni 2023 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek