Toeristen kunnen appelboom adopteren in Limburg

Limburg maakt zich op voor een nieuw toeristisch seizoen. Hoewel de bloesems pas na Pasen worden verwacht, krijgen de uitbaters van de logies al volop boekingen voor de paasvakantie. Sinds kort kan je als toerist ook een appelboom uit een hoogstamboomgaard adopteren.
28 maart 2009  – Laatste update 14 september 2020 14:07

Limburg maakt zich op voor een nieuw toeristisch seizoen. Hoewel de bloesems pas na Pasen worden verwacht, krijgen de uitbaters van de logies al volop boekingen voor de paasvakantie. Toerisme Limburg heeft alvast een paar nieuwe initiatieven op poten gezet: zo kan je vanaf dit jaar een appelboom uit een hoogstamboomgaard adopteren of lekker ontspannen in de ‘fruitlounge’.

“Hoogstamboomgaarden waren typisch voor onze fruitstreek en dus proberen we er opnieuw zoveel mogelijk te planten om het authentieke Haspengouwse landschap zo goed mogelijk te herstellen”, zegt Willy Orlandini van Toerisme Limburg. Bedoeling is om de toeristen en inwoners te laten genieten van het echte Haspengouw. En vanaf dit seizoen kan iedereen een boom adopteren.

“Je betaalt tien euro per boom”, legt gedeputeerde Sylvain Sleypen uit. “Daarvoor mag je in het voorjaar komen helpen om je boom te planten, in de oogsttijd kan je jouw appels komen plukken. Je kan het fruit meenemen voor een halve euro per kilo of je kan het ter plekke laten persen”. De hoogstamboomgaarden komen in Alden Biesen en aan de tuinbouwschool in Sint-Truiden. Fruitboeren zorgen telkens voor professionele uitleg.

Een ander nieuw initiatief is de ‘fruitlounge’. In Velm kan je op een exclusieve plek picknicken, in een ligzetel, middenin een fruitdecor met sfeervolle muziek. In april is de lounge alle dagen open, behalve de dagen waarop het regent. Daarnaast zijn er ook tien fruitroutes uitgestippeld voor wandelaars, fietsers en autotoeristen. Of je kan ook mee met de fruittoerbus voor een gegidste rondrit tussen de bloesems.

De bedoeling van al deze initiatieven is om de mensen warm te maken voor een weekendje Limburg. En dat lijkt aardig te lukken. Begin maart had al bijna 70 procent van de logies boekingen binnen en was al een kwart voor meer dan de helft volgeboekt. Opmerkelijk is dat 60 procent van de uitbaters vooral nieuwe gasten ontvangt. Volgens Toerisme Limburg is dat vooral te danken aan mond-tot-mondreclame.

Bron: Het Belang van Limburg

Beeld: Toerisme Limburg

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek