Soubry wil productiecapaciteit met 50 procent verhogen
nieuwsHet Roeselaarse bedrijf Soubry gaat fors investeren in een uitbreiding van haar productiecapaciteit met vijftig procent. De Belgische marktleider in droge deegwaren en bloem voor brood wil met nieuwe productie- en verpakkingslijnen inspelen op de groeiende vraag naar pasta.
"Wij produceren basisvoeding die crisisongevoelig is", zegt gedelegeerd bestuurder Michel Soubry in Het Laatste Nieuws. Bij de producent van onder meer pasta, bloem en beschuiten gaan de zaken zo goed dat er naast de bestaande gebouwen in de Trakelweg een nieuwe productiehal opgetrokken wordt. Verder wordt een bestaande hal volledig vernieuwd.
Binnen een tweetal weken kan gestart worden met de bouw. Het is de bedoeling om in beide gebouwen nieuwe productie- en verpakkingslijnen voor kookeetwaren onder te brengen. Het zou gaan om een investering van tien à twintig miljoen euro. "De lijnen moeten in de zomer van volgend jaar opgestart kunnen worden", aldus Michel Soubry.
De pastaproducent focust zich vooral op de markten in Noodwest-Europa. "We merken dat de consumptie van pasta jaar na jaar groeit. Met de nieuwe investering komen we tegemoet aan de stijgende verkoop. Bovendien willen we graag ons marktaandeel in Noordwest-Europa uitbreiden om een nog belangrijkere plaats in te nemen op de markt", klinkt het.
Bron: Het Laatste Nieuws