header.home link

Snack & Chillproject wil gezond en lokaal eten bij middelbare scholieren promoten

25 mei 2021

Middelbare scholen kunnen zich opnieuw inschrijven voor het Snack & Chillproject van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw. Dit project wil lokale groenten, fruit en water met een smaakje tegen een lage prijs naar de scholen brengen. Op die manier willen ze leerlingen gezonder doen eten.

Lees meer over:

Naast het Snackgedeelte, is er nog een tweede luik aan het project, het Chill gedeelte. Het project moedigt scholen aan om een chillruimte te voorzien waar leerlingen deze snacks kunnen opeten. Gezond Leven wil ook dat leerlingen zelf inspraak krijgen in hoe die ruimte eruit zal zien.

“Wie kan er nu bezwaar hebben tegen een hippe schoolbar, waar leerlingen gezellig kunnen keuvelen tussen de lessen door? Win-win voor fysieke én mentale gezondheid", stelt projectleider Laura Vandeweghe van Gezond Leven. 

Voor zijn campagne werkt Gezond Leven samen met het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Ze maken campagnes gericht op verschillende doelgroepen zoals scholen, ouders en jongeren. Die laatste willen ze bereiken via influencers op sociale media. 

"Wij ondersteunen deze campagne omdat we geloven dat Snack & Chill echt dé manier is om scholen en jongeren bewust te maken van het belang van gezonde en lokale voeding. In de communicatie willen we niet belerend zijn maar focussen we op het gezellig aperitieven en het samenzijn tussen de lessen door", legt VLAM uit. 

In het schooljaar 2018-2019 werd het project getest in 19 verschillende scholen. Door het succes wordt het opzet wordt uitgebreid naar andere scholen. “Tijdens het testproject kocht 47 procent van de leerlingen een stuk of wat hapklaar fruit, waarvan 75 procent meerdere keren. 84 procent van de leerlingen vond het project leuk. Het gezonde aanbod werd dus goed ontvangen en viel zelfs in de smaak", besluit Vandeweghe.

Voor meer info: www.snackenchill.be

Bron: Belga / Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek