De Schorpion zwart brut bruisend kreeg 90 punten en deed daarmee nipt beter dan de Meerdael Chardonnay en de Uylenberger Regent 2007, die 88 punten kregen. "Deze schuimwijn is een assemblage van chardonnay en pinot noir-druiven. De nieuwe onderscheiding wordt allicht de definitieve doorbraak van ons product", zegt wijnbouwer Wilfried Schorpion.
De druiven worden geteeld op een wijngaard van twee hectare op een zuiderhelling in het Limburgse Vliermaal. "In 1994 hebben we een proefaanplant gedaan met verschillende variëteiten. Daarna hebben we elk jaar kleine stukjes bijgeplant, waardoor we momenteel 7.000 wijnstokken hebben", zegt Schorpion in Het Belang van Limburg.
De titel 'Young Sommelier Award of Excellence 2009' gaat dit jaar naar Dieter Ryckebosch. De jonge sommelier volgde het 7de specialisatiejaar wijn- en drankenkennis aan de Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge en liep onder meer stage in De Karmeliet en bij Comme chez Soi. Sinds 2007 werkt de jonge sommelier in restaurant Sel Gris in Duinbergen.