header.home link

Scholencampagne ‘Oog voor Lekkers’ wordt breder toegankelijk

Alle Vlaamse scholen kunnen nu 20 weken subsidies krijgen voor gezonde tussendoortjes. In Kortessem werd de aftrap gegeven voor Oog voor Lekkers, de campagne die kinderen gezonde eetgewoontes wil bijbrengen. Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V) kondigde aan dat alle scholen voortaan kunnen inschrijven op de subsidie.

15 september 2022  – Laatste update 15 september 2022 19:39
Lees meer over:
lekkers

Chef-kok Sofie Dumont, hockeyspeler Thomas Briels en Ketnet-actrice Sali Haidara sloofden zich sportief uit om de gezonde uitdagingen te volbrengen. Uiteindelijk legde Sali het uitdagingenparcours het snelst af te midden van zo’n 139 enthousiaste leerlingen en leerkrachten van school De Trootrakkers in Kortessem. 

Met deze sportieve stunt trok de nieuwe Oog voor Lekkers-campagne voor dit schooljaar zich op gang. Scholen die inschrijven voor de campagne rond fruit, groenten en melk maken kans om de Oog voor Lekkers-Cup naar hun school te halen. Met Oog voor Lekkers zetten Vlaanderen en Europa hun inspanningen verder om kleuters, kinderen en jongeren gezonder te leren eten, zowel op school als thuis. Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V): “Met een wekelijkse portie fruit, groenten en melk willen we kinderen, van jongs af aan, de smaak van gezonde en lekkere voeding bijbrengen. Oog voor Lekkers zet hierop in met lokale en seizoensgebonden producten én met speels lesmateriaal om leerlingen te motiveren en te informeren. Zo komen ook thema’s als voedselverspilling aan bod en kunnen scholen met dit materiaal makkelijk de dialoog aangaan rond gezonde en milieuverantwoorde voeding.”  

Oog voor Lekkers 2022-2023 wordt breder toegankelijk. Minister Brouns: “Sinds dit schooljaar kunnen álle deelnemende scholen in Vlaanderen rekenen op een subsidie voor 20 weken gezonde tussendoortjes. Tot voor kort was dat enkel voor het buitengewoon onderwijs of scholen met kwetsbare leerlingen. Nu trekken we die formule dus open naar alle deelnemende scholen. Zo kunnen we nog meer leerlingen langer van lekkers van bij ons laten genieten. Daarnaast kunnen scholen voortaan een extra ondersteuning ontvangen wanneer ze kiezen voor biologische groenten en fruit en/of biologische melk.” 

Oog voor Lekkers verhoogt ook de subsidies. Scholen krijgen straks een iets hogere terugbetaling per portie (biologische) melk, fruit en groenten.   

Inschrijven tot en met 31 oktober  

 Vorig schooljaar namen meer dan 1.260 scholen deel aan Oog voor Lekkers. Scholen kunnen nog tot en met 31 oktober intekenen voor 20 weken Oog voor Lekkers. Alle scholen uit het basisonderwijs (kleuter en lager), buitengewoon lager en buitengewoon secundair onderwijs komen in aanmerking voor subsidies. Naast de wekelijkse verdeling van (biologisch) fruit, groenten en melk aan leerlingen, reikt Oog voor Lekkers ook inspirerend lesmateriaal aan rond gezonde eet- en leefgewoontes.

 Meer praktische info en inschrijving via oogvoorlekkers.be.  

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek