Meest recent
Duik in het archief
-
Belgische pionier in krekelproducten haalt kapitaal op voor Europese groei
De makers van krekelrepen Kriket willen hun positie in de Benelux versterken en uitbreiden naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, de twee grootste snackmarkten van Europa. Om die interna... -
Maak van gezonder eten geen cultuurstrijd
Hoe zorgen we ervoor dat voedingsadviezen niet uitdraaien op een gepolariseerd debat? Door ratio en gevoel met elkaar te verzoenen, betogen Jelle Goossens en Maarten Corten van Rikolto in di... -
Kookapp Zeker Gezond verdwijnt op 1 juni, AI-alternatief op komst
Op 1 juni stopt de werking van Zeker Gezond, de website en de app waarop de Vlaamse overheid de voorbije jaren "gezonde en milieuverantwoorde recepten" aanbood. Volgens het Vlaams Instituut... -
Geen reclame meer voor ongezonde voeding voor kinderen onder de 16 jaar
Vanaf 2026 beloven Belgische voedingsbedrijven geen reclame meer te richten op jongeren onder de 16 jaar voor bepaalde ongezonde producten. De beperking geldt zowel op reguliere media als op... -
Eieren winnen aan populariteit onder Belgen
Het thuisverbruik van eieren in België blijft in 2024 verder toenemen. Gemiddeld kochten Belgen dit jaar 80,4 eieren per persoon, een stijging van 5 procent tegenover 2023. Driekwart van die... -
Sciensano pleit voor coherenter voedselbeleid: “Gezonde en duurzame voeding moet nationale prioriteit worden”
Ons land heeft nood aan een sterker en meer coherent beleid als we gezonde en duurzame voedingsconsumptie willen ondersteunen. Dat concludeert gezondheidsinstituut Sciensano donderdag uit ee... -
Nieuwe app ‘De Grote Voedselkaart’ laat Vlamingen hun eetomgeving in kaart brengen
Gezondheidsinstituut Sciensano heeft vrijdag de app De Grote Voedselkaart gelanceerd, een grootschalig burgerwetenschapsonderzoek waarmee Vlamingen hun voedselomgeving in kaart kunnen brenge... -
Kan de boer een graantje meepikken in de marathonhype?
Met het Europees Kampioenschap Marathon in aantocht kleuren de wegen van Brussel tot Leuven sportief. Maar terwijl de lopers zich klaarstomen met energybars en sportgels, rijst de vraag: kan... -
Brugge is ‘Veggie hoofdstad’ van het land
De stad Brugge is de grote winnaar van de ‘Veggie Challenge 2025’ en mag zich een jaar lang ‘Veggie Hoofdstad’ van het land noemen. Leuven, dat al drie keer de titel veroverde, eindigt dit j... -
Ultrabewerkt voedsel en dierlijke eiwitten verhogen milieu-impact Belgische diëten
De milieu-impact van voedselconsumptie krijgt steeds meer aandacht. Voeding beïnvloedt zowel de menselijke gezondheid als het klimaat. Een studie van Sciensano-onderzoeker Claire Dénos en ha...
Dossier