header.home link

Royal A-ware neemt Spaanse zuivelfabriek over van Danone

Het Nederlandse familiebedrijf Royal A-ware neemt de zuivelfabriek in het Spaanse Salas over van zuivelproducent Danone. In de fabriek produceerde Danone voorheen onder andere plattekaas en desserts. Royal A-ware is van plan om te investeren in de fabriek om deze duurzamer en toekomstbestendig te maken. In Salas zal Royal A-ware vanaf 2024 mozzarella van koemelk gaan produceren.

4 april 2023  – Laatste update 4 april 2023 14:02
Lees meer over:
melkkoezuivelmelkveeweide

De melk die verwerkt gaat worden in Salas zal afkomstig zijn van melkveehouders in de regio. Gesprekken met geïnteresseerde melkveehouders starten op een nader te bepalen moment. Royal A-ware verstrekt hierover te zijner tijd meer informatie.

“Deze aankoop past in de strategie van Royal A-ware om klanten met een zo breed mogelijk productportfolio te bedienen”, vertelt Jan Anker, CEO Royal A-ware. “We gaan in Salas mozzarella produceren voor retail en foodservice klanten wereldwijd. Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op hun behoeften, gaan we investeren in deze zuivelfabriek. Hiermee bieden we melkveehouders in de regio voor de langere termijn groeimogelijkheden.”

De Nederlandse zuivelaar versterkte in de loop van vorig jaar ook zijn voet aan grond in ons land. Zo nam A-ware de fabrieken van FrieslandCampina over in Aalter, bereikte het een akkoord met de Hollebeekhoeve over de overname van de zuivelverwerkingsinstallatie in Kruibeke en kwam een samenwerking met Olympia tot stand.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek