header.home link

Royal A-ware lanceert Dairy Academy in Vlaanderen

6 september 2022

De Nederlandse melkverwerker Royal A-ware lanceert dit najaar de Dairy Academy in Vlaanderen. Diverse kennispartners sluiten zich aan bij het kennisplatform dat Vlaamse leveranciers wil ondersteunen bij “toekomstbestendiger en duurzamer” ondernemen. Met ForFarmers, specialist in innovatieve voederoplossingen, en BOONE-Denkavit, specialist in de opfok van jongvee, zijn de eerste kennispartners in huis gehaald. De Nederlandse melkverwerker, die recent op de deur klopte in Vlaanderen, heeft al langer ervaring met een soortgelijk kennisplatform in Nederland.

Lees meer over:
Dairy Academy Royal A-ware in België van start met twee kennispartners

Dairy Academy startte in 2014 in Nederland en dient als kennisplatform voor leveraars van Royal A-ware. In samenwerking met verschillende kennispartners wordt jaarlijks een aanbod van workshops en evenementen voor hen samengesteld die verbeteringen in de melkveehouderij mogelijk moet maken. In Nederland zijn inmiddels 12 partners aangesloten bij Dairy Academy.

De Nederlandse melkverwerker laat via een persbericht weten de Dairy Academy ook in België uit te gaan rollen. De eerste workshops zijn gepland voor november. Tijdens deze workshop zal onder andere ForFarmers aan bod komen over voederoplossingen voor productief en gezond melkvee.

Meer melk uit ruwvoer

"Leveraars van Royal A-ware krijgen via onze eerste workshop ‘Meer melk uit ruwvoer’ inzicht in welke verschillende factoren invloed hebben op de melkproductie en hoe de potentie van de veestapel optimaal benut kan worden. Ze maken aan de hand van praktijkvoorbeelden kennis met management- en voederoplossingen voor productief en gezond melkvee", laat Luc Augustyns, commercieel manager ForFarmers weten.

Met BOONE-Denkavit heeft Aware een tweede partner aan zich verbonden. Dit bedrijf zal in november spreken over gezonde en veilig opfok van kalveren. "Met onze workshop ‘Jongveeopfok’ leren de melkveehouders meer over goed opfokmanagement op het gebied van voeding, gezondheid, ventilatie en huisvesting”, vertelt bestuurder Luc Boone.

Luc Van Hoe - Aware Belgie

Een mooie kans voor onze leveraars om nog meer inzicht te krijgen in het managen van hun bedrijf, meer rendement te realiseren en met nog meer plezier te ondernemen

Luc Van Hoe - directeur Melkzaken Royal A-ware België

Het Nederlandse zuivelbedrijf laat weten dat A-ware-leveranciers kosteloos kunnen deelnemen aan workshops en evenementen van de Dairy Academy. "Een mooie kans voor onze leveraars om nog meer inzicht te krijgen in het managen van hun bedrijf, meer rendement te realiseren en met nog meer plezier te ondernemen”,  stelt Luc Van Hoe, directeur Melkzaken Royal A-ware België.

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek