header.home link

Recordaantal oproepen voor VDAB

26 januari 2021

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) heeft tijdens het voorbije coronajaar op volle toeren gedraaid en werd in 2020 meer dan ooit per telefoon en per mail gecontacteerd. In totaal beantwoorde VDAB in 2020 meer dan 500.000 oproepen, 29 procent meer dan in 2019. “VDAB heeft tijdens deze crisis al meermaals haar kracht bewezen”, reageert Vlaams minister van Werk Hilde Crevits. “Met initiatieven zoals helpindezorg.be en helpdeoogst.be, maar ook in hun dagelijkse werking zijn ze de Vlaming van dienst.”

Lees meer over:

In 2020 ontving VDAB meer dan een half miljoen oproepen, een stijging met 29 procent tegenover het jaar ervoor. Bijna 70 procent van die 508.000 contacten was met werkzoekenden, 7,6 procent met werknemers en bijna 10 procent met werkgevers. De andere contacten waren met partnerorganisaties of derden. “Niet alleen het aantal oproepen ligt hoger, de gesprekken gingen vaak ook inhoudelijk diepgaander waardoor ook de verwerkingstijd van de oproepen steeg”, weet Vlaams minister van Werk Hilde Crevits.

In 2020 werden ook meer dan 219.500 mails behandeld. Dat is een stijging met 27 procent tegenover het jaar ervoor. “Er was de voorbije maanden duidelijk nood aan informatie, dat bewijzen de vele mails en oproepen die ze dit jaar mochten ontvangen”, reageert minister Hilde Crevits.

Uitgelicht

Boer zkt hulp via website helpdeoogst.be

nieuws
Op initiatief van Vlaams minister van Werk en Landbouw Hilde Crevits wordt de website helpdeoogst.be gelanceerd om het tekort aan seizoensarbeiders op te vangen. Op de site van VDAB kunnen #COVID19-va...
14 april 2020 Lees meer

Op vraag van minister Crevits informeert VDAB sinds september tijdelijk werklozen over een opleidingsaanbod waarmee ze in beweging kunnen blijven op de arbeidsmarkt. Ook de komende maanden zal VDAB actief contact opnemen. “In januari zullen opnieuw 72.555 tijdelijk werklozen gecontacteerd worden per mail of per brief waarin ze gestimuleerd worden om zich bij te scholen door een online opleiding, workshop of webinar te volgen”, zegt Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder VDAB.

“Tijdelijke werkloosheid mag geen verloren tijd zijn”, aldus minister Crevits. “Daarom blijven we ook de komende maanden samen met VDAB actief tijdelijk werklozen contacteren met een opleidingsaanbod. Zeker tijdelijk werklozen die meer dan tien dagen per maand tijdelijk werkloos zijn, moeten we bij de hand nemen en begeleiden zodat ze in beweging blijven op de arbeidsmarkt.”

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek