header.home link

Polen en Oekraïne bereiken akkoord over hernemen van graantransport

Polen en Oekraïne hebben dinsdag een akkoord gesloten over het hernemen van het transport van Oekraïens graan. Dat heeft de Poolse minister van Landbouw bekendgemaakt.

18 april 2023  – Laatste update 18 april 2023 20:53
Lees meer over:
graantarwespoor-1280

"We zijn erin geslaagd om mechanismen in gang te zetten die ervoor zullen zorgen dat geen enkele ton graan in Polen zal blijven en dat de goederen via Polen zullen worden doorgevoerd" vanaf volgende zaterdag, aldus Robert Telus, na een ontmoeting met Oekraïense verantwoordelijken.

Eerder had Warschau de invoer van graan uit Oekraïne een halt toegeroepen om zijn eigen boeren te beschermen. Die voelden zich  bedreigd door de belastingvrije invoer van grote hoeveelheden Oekraïens graan, die de Europese Unie mogelijk maakt. Als gevolg van logistieke problemen, stapelde het graan zich op in Polen, waardoor de lokale prijzen omlaag werden gedreven. Dat alles leidde tot boerenprotesten.

Oekraïense boeren niet te spreken over importverbod van Polen en Hongarije
Uitgelicht
Polen en Hongarije hebben afgelopen weekend beslist om de invoer van graan en andere voedingsmiddelen uit Oekraïne te verbieden. Maandag volgde Slovakije. Deze beslissing stui...
17 april 2023 Lees meer

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek