Pairi Daiza biedt 21 nieuwe logies aan met direct contact met boerderijdieren

Dierenpark Pairi Daiza heeft zijn aanbod van logies uitgebreid met 21 nieuwe 'farmhouse lodges' rond een miniboerderij. De 21 nieuwe kamers bieden een direct contact met boerderijdieren. Het project werd donderdag voorgesteld tijdens een persconferentie in het park.

28 maart 2024  – Laatst bijgewerkt om 28 maart 2024 17:14
Lees meer over:
pairidaiza

De miniboerderij bevindt zich op het voormalige abdijdomein. Sinds 1995 zijn er boerderijdieren te bezichtigen, zoals schapen, varkens, geiten, paarden, kippen en konijnen.

Pairi Daiza heeft 7,8 miljoen euro geïnvesteerd in het project. "Ik denk niet dat er een andere grote dierentuin is die evenveel middelen besteed heeft aan de boerderijdieren, die niet gezien worden als uitzonderlijk, maar die nochtans evenveel liefde en respect verdienen als de zeldzame en bedreigde dieren", aldus Eric Domb, oprichter en voorzitter van Pairi Daiza.

"Het is de roeping van een plek zoals de onze om mensen van het leven te laten houden, om mensen van dieren te doen houden", aldus Domb. "Wat ons opnieuw kan verbinden met de levenden, wat ons meer respect kan doen opbrengen voor de levende wezens rond ons (...), is de liefde voor hen."

Concreet heeft de renovatie van 1.400 vierkante meter aan gebouwen een jaar geduurd. Bij momenten werden tot 70 arbeiders ingezet. "Op technisch gebied waren het geen ingewikkelde werken, maar op erfgoedvlak wel", zegt Jérémy Lannoy, directeur grote projecten bij Pairi Daiza.

"Zo was het ploegengebouw bijvoorbeeld geklasseerd en moest het dus gerestaureerd worden volgens de regels. Daarnaast hebben we ook getracht om edele natuurlijke materialen (hout, steen... ) te gebruiken om deze boerderij haar karakter van weleer terug te geven."

Met het nieuwe aanbod zet het dierenpark zijn positionering als verblijfsbestemming voort, waarmee het in juni 2019 van start ging. "Met een bezettingsgraad van 81 procent bij het begin, is die voor het Pairi Daiza Resort blijven toenemen, tot een record van bijna 95 procent in 2023. Die trend lijkt zich overigens door te zetten in 2024, klinkt het.

Zowat 60 procent van de bezoekers van het park zijn Belgen (35 procent Vlamingen en 25 procent Franstaligen). Van de 40 procent buitenlandse bezoekers zijn de Fransen goed voor 25 procent.

Bron: Belga

Beeld: Pairi Daiza

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek