nieuws

Opendeur op historische hoeve Het Monnikenhof

nieuws
De familie Vanvinckenroye zet komende zondag de poorten van haar indrukwekkende historische vierkantshoeve Het Monnikenhof in Vechmaal open voor het grote publiek. Een unieke kans om achter de muren te kijken van een van de mooiste hoeves van Vlaanderen, en om er kennis te maken met de producten van eigen teelt. De huidige gebouwen dateren nog uit de 16de eeuw en waren tot 1583 eigendom van de abdij van Villers-la-Ville.
14 februari 2006  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:56
De familie Vanvinckenroye zet komende zondag de poorten van haar indrukwekkende historische vierkantshoeve Het Monnikenhof in Vechmaal open voor het grote publiek. Een unieke kans om achter de muren te kijken van een van de mooiste hoeves van Vlaanderen, en om er kennis te maken met de producten van eigen teelt.

Vlak bij het bekende kasteel van Heks, langs de weg tussen Vechmaal en Bommershoven, ligt de imposante vierkantshoeve Het Monnikenhof. De huidige gebouwen dateren nog uit de 16de eeuw en waren tot 1583 eigendom van de abdij van Villers-la-Ville.

"Vandaag baten we hier een modern landbouwbedrijf uit. Iedereen kan er dagelijks terecht in de hut, vlak voor de hoeve, om er aardappelen en uien van eigen teelt te kopen in de onbemande verkoop: je neemt je zak aardappelen of uien mee en stopt het gepaste geld gewoon in de kassa. Elke dag stoppen er ook talloze fietsers en wandelaars om bewonderend naar de gebouwen te kijken", zegt Christian Vanvinckenroye.

Volgende zondag wil de familie Vanvinckenroye al die mensen de kans bieden om kennis te maken met de prachtige historische gebouwen en het moderne landbouwbedrijf dat er gevestigd is, achter en in de geschiedkundige muren. Op die manier kunnen ze ook zelf kennis maken met de klanten van hun onbemande verkoop, die ze zelden of nooit zien.

De opendeurdag in het Monnikenhof loopt van 11 tot 18 uur. Boer Christian Vanvinckenroye zal op regelmatige tijdstippen rondleidingen geven in het bedrijf. Voorts is er kinderanimatie en krijgen de mensen hapjes op basis van aardappelen en uien van eigen teelt.

Bron: Het Belang van Limburg

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek