nieuws

Oost-Vlaams provinciepersoneel eet kip

nieuws
Het provinciepersoneel van Oost-Vlaanderen dat gaat eten in het personeelsrestaurant, krijgt drie opeenvolgende donderdagen gevogelte op het menu. Keuze is er niet, want het restaurant aan de Gouvernementstraat in Gent serveert maar één dagmenu. Met het initiatief dat de slogan 'KipLekker' meekreeg, wil de gedeputeerde voor land- en tuinbouw Alexander Vercamer naar eigen zeggen de Oost-Vlaamse pluimveesector "een duwtje in de rug geven".
29 maart 2006  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:56
Het provinciepersoneel van Oost-Vlaanderen dat gaat eten in het personeelsrestaurant, krijgt drie opeenvolgende donderdagen gevogelte op het menu. Keuze is er niet, want het restaurant aan de Gouvernementstraat in Gent serveert maar één dagmenu. Met het initiatief dat de slogan 'KipLekker' meekreeg, wil de gedeputeerde voor land- en tuinbouw Alexander Vercamer naar eigen zeggen de Oost-Vlaamse pluimveesector "een duwtje in de rug geven".

Sinds het vogelgriepvirus ook in Europa is opgedoken, is de populariteit van gevogelte namelijk sterk gedaald bij de Belgische consument. In het personeelsrestaurant van de provincie eten dagelijks 70 tot 80 personeelsleden. Wie echt niet van gevogelte houdt, blijft de drie eerstvolgende donderdagen best weg, tenzij hij of zij tevreden is met een koude schotel of de routineuze vegetarische burger.

Op 30 maart, 6 en 13 april staat er namelijk alleen maar gevogelte op het menu. Een greep uit de drie menu's: kippensoep, kiploempia met zoetzure saus, kip curry met gebakken fruit en rijst, salade van gebakken kip met basilicum en tomaten, waterzooi van kip, slaatje van gerookte eendenborst, gevogelteroomsoep, kalkoenfilet met appels en veenbessen.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek