nieuws

Onrijp fruit zorgt voor sterftegolf in Haiti

nieuws
In Haïti zijn de afgelopen weken zeker 53 mensen gestorven na het eten van ackee, een regionale lekkerij die onrijp zeer giftig kan zijn. Volgens waarnemers worden Haïtianen vooral door voedseltekorten tot het gevaarlijke fruit aangetrokken.
19 april 2001  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:51
In Haïti zijn de afgelopen weken zeker 53 mensen gestorven na het eten van ackee, een regionale lekkerij die onrijp zeer giftig kan zijn. Volgens waarnemers worden Haïtianen vooral door voedseltekorten tot het gevaarlijke fruit aangetrokken.

De huidige sterftegolf begon in februari in het noorden van het land. De oogst is daar door een overstroming grotendeels verwoest. Tot begin maart overleden al 39 mensen aan het eten van ackee. De Haïtiaanse overheid heeft bevestigd dat het dodencijfer sinbdsdien drastisch is opgelopen.

Ackee is een in het Caraïbisch gebied populair fruit. De peervormige vrucht barst in de zomer vanzelf open als hij rijp is. Het eten van onrijpe ackee kan echter levensgevaarlijk zijn.

Bron: Reuters

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek