header.home link

Nu ook korte keten-stroom te koop via Boeren & Buren

21 januari 2021

Energieplatform Bolt en korte keten netwerk Boeren & Buren slaan de handen in elkaar. Hun gezamenlijke #goedetengoeddoen-campagne focust op bewuste consumenten. “Lokaal consumeren is belangrijk in deze tijden”, klinkt het. “Dat kan door te kiezen voor streekproducten. Maar ook groene stroom kan je perfect lokaal kopen.” Daarom biedt Bolt hun streekstroom nu aan via Boeren & Buren.

Lees meer over:

Als de pandemie ons één ding geleerd heeft, dan is het wel dat er ook dicht bij huis veel goeds te vinden is. Het korte keten netwerk Boeren & Buren, dat het mogelijk maakt om rechtstreeks online eten te bestellen van producenten in je buurt, zag zijn klantenaantal de afgelopen maanden sterk stijgen. “Vandaag zijn meer dan 100.000 Belgen klant bij één van de 140 Buurderijen: dat zijn vaste locaties waar bestelde producten rechtstreeks van de boer kunnen opgehaald worden”, laat het platform weten.

Via Boeren & Buren wordt nu ook energie van Bolt aangeboden. Het energieplatform matcht lokale energie-afnemers aan lokale energie-opwekkers, eveneens via het korte keten-principe. Een twintigtal Vlaamse en Waalse boeren bieden de energie van hun zonnepanelen of vergistingsinstallatie vandaag al aan via Bolt.

Door energie af te nemen via Bolt, steun je kleinschalige ondernemingen binnen en buiten de landbouwsector, die volop inzetten op de transitie naar groen in ons land

Pieterjan Verhaeghen - CEO Bolt

“Met Bolt willen we groene energie een gezicht geven”, zegt Bolt-CEO Pieterjan Verhaeghen. “We garanderen onze afnemers dat hun energie van lokale groene energie-opwekkers komt. Door energie af te nemen via Bolt, steunen ze kleinschalige ondernemingen binnen en buiten de landbouwsector, die volop inzetten op de transitie naar groen in ons land.”

Die werkwijze van Bolt past perfect bij de waarden van Boeren en Buren. “Onze Buurderij-verantwoordelijken zijn sociale ondernemers. Ze zetten zich in om het contact tussen de consument en de producent te herstellen door te focussen op de korte keten”, zegt Wannes de Jonghe van Boeren en Buren. “Zo krijgen onze boeren het respect dat ze verdienen.”

In deze reportage van VILT TeeVee kom je alvast nog meer te weten over korte keten-energie.

Wie via Boeren & Buren klant wordt bij Bolt, kan op een voordelig tarief rekenen.

Meer info: https://go.boltenergie.be/boerenenburen

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek