nieuws

Nieuw centrum bundelt info over functionele voeding

nieuws
In Tienen werd donderdag het Centrum voor Informatie over Functionele Voeding opgestart. Dat informeert de consument over voedingsmiddelen met een 'extra voordeel' voor de gezondheid, zoals cholesterolverlagende margarines of afslankende chocoladerepen. Voedingsdeskundige Patrick Mullie en communicatiespecialist Erik Struys willen artsen en consumenten informeren over het correcte gebruik.
17 februari 2006  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:56
In Tienen werd donderdag het Centrum voor Informatie over Functionele Voeding opgestart. Dat informeert de consument over voedingsmiddelen met een 'extra voordeel' voor de gezondheid, zoals cholesterolverlagende margarines of afslankende chocoladerepen. Voedingsdeskundige Patrick Mullie en communicatiespecialist Erik Struys willen artsen en consumenten informeren over het correcte gebruik.

Mullie krijgt als diëtist vaak te maken met het niet correcte gebruik van functionele voeding. "Het overvloedige aanbod en de vereenvoudigde informatie via reclame maken het de consument onmogelijk een correct beeld te hebben over het aanbod. Soja is bijvoorbeeld heel gezond, maar alleen als je er twee à drie glazen per dag van drinkt. Als je de producten niet correct gebruikt, is het weggegooid geld", luidt het.

Het centrum start met de website www.functionelevoeding.be. "We geven ook een nieuwsbrief uit", voegt Erik Struys eraan toe. "Ook maakt het centrum resultaten van studies en eigen onderzoek kenbaar via voordrachten en communicatiecampagnes. Als we voldoende sponsorgeld ingezameld hebben, spreken we ook Wallonië aan".

Meer informatie: functionelevoeding.be

Lees ook: geVILT: "Functionele voeding mag geen alibi zijn"

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek