Nestlé laat zich niet ontmoedigen door crisis

"We geloven niet dat 2009 niets dan ellende brengt, zoals sommigen ons voorhouden". Met die woorden stelde de Belgische Nestlé-topman Paul Bulcke de beleggers gerust bij de bekendmaking van de jaarresultaten. Met een behoud van de doelstellingen, stevige resultaten en een verhoogd dividend kan het Zwitserse voedingsconcern de markt bekoren. In 2008 kwam de totale omzet van Nestlé uit op 73,8 miljard euro. Er was een organische groei met 8,3 procent.
21 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

"We geloven niet dat 2009 niets dan ellende brengt, zoals sommigen ons voorhouden". Met die woorden stelde de Belgische Nestlé-topman Paul Bulcke de beleggers gerust bij de bekendmaking van de jaarresultaten. Met een behoud van de doelstellingen, stevige resultaten en een verhoogd dividend kan het Zwitserse voedingsconcern de markt bekoren.

De langetermijndoelstelling van Nestlé is om jaarlijks een organische omzetgroei van 5 à 6 procent te halen. Voor dit jaar moet een groei van bijna 5 procent haalbaar zijn, luidt het. Analisten gingen er nochtans vanuit dat de groei als gevolg van dalende consumentenbestedingen zou vertragen tot 3,7 procent. Kraft verlaagde eerder zijn prognoses en Unilvever durft zich voor 2009 niet uit te spreken omdat "de toekomst te onzeker is".

Hoewel sommige activiteiten van Nestlé, zoals de flessenwaters, wellicht een moeilijk jaar tegemoet gaan, gelooft Bulcke dat er ook kansen liggen. Hij gelooft dat de consument zich nog wel enkele betaalbare verwennerijen zal gunnen. Hij verwijst daarbij naar het bijzonder succesvolle koffiemerk Nespresso, dat vorig jaar goed was voor een omzet van 1,34 miljard euro. Daarnaast verwacht hij betere prestaties van de bereide maaltijden, omdat de consument zijn buitenshuisconsumptie zal terugschroeven.

In 2008 kwam de totale omzet van Nestlé uit op 73,8 miljard euro. Er was een organische groei met 8,3 procent. De nettowinst klom 70 procent, geholpen door de opbrengst uit de verkoop van een belang in de oogverzorgingsspecialist Alcon.

 

Bron: De Tijd

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek