Minister Weyts reikt voor de derde keer Vlaamse Dierenwelzijnsprijzen uit

Bachelor- en masterstudenten die hun eindwerk maken over een thema dat gerelateerd is aan dierenwelzijn maken intussen al drie jaar op rij kans op de Vlaamse Dierenwelzijnsprijzen. Minister Ben Weyts (N-VA) rijkt die dit jaar uit aan Jasmine Vande Plassche en Johannes Derboven. Ze ontvangen elk 1.500 euro voor hun bijdrage aan het vinden van nieuwe inzichten rond dierenwelzijn.

22 februari 2024  – Laatst bijgewerkt om 22 februari 2024 16:02
Lees meer over:
konijndierenwelzijn

Vlaanderen is intussen al tien jaar bevoegd voor dierenwelzijn. Ben Weyts, Vlaams minister van Dierenwelzijn en Onderwijs, vindt het belangrijk dat Vlaanderen zich als voortrekker van meer dierenwelzijn opwerpt en zette onder andere in op meer controles, het verbod op onverdoofd slachten en pelsdierkweek. “We hechten als samenleving terecht

steeds meer belang aan dierenwelzijn”, zegt minister Weyts. “Als minister van Dierenwelzijn én Onderwijs ben ik fier dat we ook op academisch vlak het voortouw nemen inzake dierenwelzijn.” 

Pleidooi voor kleinschaligere veeteelt

De Dierenwelzijnsprijzen combineren inderdaad naadloos zijn beide bevoegdheden. Dit jaar ging de prijs voor beste bachelorproef naar Jasmine Vande Plassche, bachelorstudente Agro- en Biotechnologie afstudeerrichting Dierenzorg (Hogeschool Vives Zuid). Zij schreef haar scriptie over pododermatitis, dat is de meest voorkomende huidziekte die voorkomt bij grote konijnenrassen.

De prijs voor masterstudenten ging naar Johannes Derboven, student Wijsbegeerte (Uantwerpen). Hij paste zijn studies toe op de hedendaagse veeteelt en kwam tot een pleidooi voor meer kleinschalige veeteelt, waarbij meer rekening gehouden wordt met de natuurlijke behoeften van dieren.

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek