header.home link

Minister Clarinval verdedigt werkwijze FAVV in salmonellazaak bij Ferrero

27 april 2022

Federaal minister van Landbouw David Clarinval (MR), bevoegd voor het federaal voedselagentschap FAVV, heeft het agentschap dinsdag verdedigd tijdens een actualiteitsdebat in het parlement over het salmonellaschandaal rond de Ferrero-fabriek in Aarlen.

Lees meer over:
ferrero

De minister zei tegen de Kamerleden in de commissie Gezondheid dat "de kritiek over laksheid, onregelmatigheden en tekortkomingen totaal onterecht is". Volgens Clarinval heeft het FAVV zeer snel gereageerd, onmiddellijk een onderzoek ingesteld en altijd passende maatregelen genomen.

Clarinval wees op de houding van het bedrijf en het gebrek aan medewerking na de eerste controle op 1 april. "Het bleek bijzonder moeilijk om van Ferrero een duidelijke situatieschets te krijgen, ondanks herhaalde vergaderingen en contacten. Vanwege de onduidelijke informatie van Ferrero heeft het FAVV zelf besloten een waarschuwing te sturen, gevolgd door een eerste terugroeping van producten op 5 april."

Hij zei ook dat hij hoopt dat de fabriek in Aarlen voor 8 mei - tot dan is het loon van de werknemers gegarandeerd - opnieuw kan opengaan. "Maar dan wel met een totale garantie op hygiëne, een complete reiniging door gespecialiseerde bedrijven en een intensief controletraject."

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek