Meerdere kandidaten dingen naar overname Alpro

De tweede ronde van het verkoopproces van Alpro is ondertussen ingezet, en naar verluidt is er veel interesse voor de transactie. De voedingsconcerns Nestlé en Unilever zouden tot de kandidaten behoren die nog overblijven voor een overname van de Europese marktleider in melkvervangende sojaproducten.
27 april 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

De tweede ronde van het verkoopproces van Alpro is ondertussen ingezet, en naar verluidt is er veel interesse voor de transactie. De voedingsconcerns Nestlé en Unilever zouden tot de kandidaten behoren die nog overblijven voor een overname van de Europese marktleider in melkvervangende sojaproducten. 

Vandemoortele lanceerde enkele maanden geleden de verkoop van zijn sojadivisie Alpro. De groep is op zoek naar verse middelen omdat de dure overname van de Franse diepvriesbakkerijspecialist Panavi de schuldpositie fors heeft verhoogd. Een deel van het verse kapitaal, met name 75 miljoen euro, kwam van de Gimv, via het XL-fonds. Parallel werd de verkoop van Alpro ingezet.

De eerste schifting onder de kandidaten voor een overname is reeds achter de rug. Daarbij zouden private-equityfondsen uit de boot gevallen zijn, doordat industriële hoger boden. Er zouden volgens De Tijd nog diverse kandidaten overblijven, waaronder Unilever, Danone en Nestlé. Ook Dean Foods, PepsiCo en Coca-Cola worden genoemd, maar meerdere bronnen plaatsen vraagtekens bij die namen. 

In 2007 klom de omzet van Alpro met 8 procent tot 265 miljoen euro. In vijf jaar tijd stegen de inkomsten met zo'n 75 procent.

Bron: De Tijd

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek