Mechelen model voor bebloeming in Amerikaanse steden

De befaamde violetkweker Reinhold Holtkamp is deze week speciaal uit de VS overgevloegen om in Mechelen de bloemenpracht te ontdekken. Zo'n duizend bloemenmanden hangen er in de Dijlestad. Plus nog eens 350 bloembakken, 175 bloementorens en 50 bloemenspiralen. Straks staan ze model voor de bebloeming van Nashville.
10 juni 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

De befaamde violetkweker Reinhold Holtkamp is deze week speciaal uit de VS overgevloegen om in Mechelen de bloemenpracht te ontdekken. Zo'n duizend bloemenmanden hangen er in de Dijlestad. Plus nog eens 350 bloembakken, 175 bloementorens en 50 bloemenspiralen. Straks staan ze model voor de bebloeming van Nashville.

Holtkamp is niet de eerste de beste. "Als we het over violetkwekers hebben, behoort hij tot de absolute wereldtop", zegt Johan De Meester van Garsy uit Malle, een bedrijf dat systemen zoals bloementorens aanbiedt voor publieke bebloemingsprojecten. "De man is er zelfs in geslaagd om met de space shuttle 15.000 zaadjes mee te sturen naar de ruimte. Daaruit zijn bloemen gemuteerd die blijven groeien".

Ditmaal probeert de Amerikaan inspiratie op te doen in Mechelen, de stad die twee jaar geleden de Entente Florale won, een Europese wedstrijd voor de mooist bebloemde steden. In de VS bestaat er met America in Bloom een gelijkaardige wedstrijd. Omdat beide initiatieven contacten onderhouden met elkaar, is Reinhold Holtkamp in Mechelen beland.

"Wat ik hier zie, is werkelijk prachtig", liet de man zich tijdens een bezoek aan de Grote Markt ontvallen. "Bloemen brengen kleur en leven in de stad, en dat merk je hier overduidelijk". Met zijn bedrijf Citibloom en Mechelen als voorbeeld wil Holtkamp nog meer Amerikaanse steden veroveren, Atlanta en Saint Louis bijvoorbeeld.

Het Oost-Vlaamse bedrijf Jos Hanging Baskets wil hem daar graag bij helpen. Het Mechelse stadsbestuur is er klant en betaalt elk jaar 400.000 euro voor de service. "Wij leveren bloemen aan ongeveer honderd gemeenten, waarvan Mechelen de grootste is. Van mei tot oktober staan we niet alleen in voor de levering van de bloemen, maar ook voor het onderhoud. En als het seizoen erop zit, halen wij alles weer weg", zegt zaakvoerder Jos De Troyer.

Bron: Gazet van Antwerpen

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek