Mandarijnen in het schoentje? Kies liever voor peren

Als het van BelOrta afhangt, brengt Sinterklaas deze keer peren in plaats van mandarijnen. De groente- en fruitveiling deelde ondertussen ruim 25.000 peren uit aan meer dan 100 scholen. “Al jaar en dag kiest de Sint voor de exotische mandarijn terwijl er tal van overheerlijke, lokaal geteelde alternatieven zijn”, klinkt het.

4 december 2020  – Laatst bijgewerkt om 4 december 2020 16:45
Lees meer over:

BelOrta moedigt Sinterklaas daarom aan om dit jaar te kiezen voor peren van eigen bodem. Sinds de coronacrisis kijkt de Belg immers meer uit naar lokale alternatieven en de Sint is de ideale persoon om de kinderen te laten proeven van dat lekkers van bij ons. “De conference peer is een op-en-top Belgisch product en dankzij zijn zoete, zachte en sappige smaak dé ideale kindersnack”, zegt Glenn Sebregts, Divisiehoofd Marketing bij BelOrta.

25.000 peren voor 100 scholen

Om Sinterklaas de juiste richting uit te wijzen, deelde BelOrta 25.000 Conference peren uit aan meer dan 100 scholen in de provincies Limburg en Antwerpen. De Sint kon op die manier peren uitdelen bij de scholen van Scholengroep Fluxus, Scholengroep 13, Scholengroep 14 en VBS Nieuwland.

Els Willems, Algemeen Directeur van Scholengroep 13 Zuid-Limburg: “We zijn heel blij dat we samen met zo’n lokaal verankerd bedrijf als BelOrta aan een project kunnen deelnemen waar iedereen beter van wordt. Dankzij hen kunnen we onze kinderen gratis duurzame, lokale en gezonde peren aanbieden. Het spreekt dus voor zich dat we ons, mede in het belang van het welzijn van onze kinderen, volledig scharen achter BelOrta’s oproep om de lokale fruitsector te steunen in deze moeilijke tijden.”

De conference peer is een op-en-top Belgisch product en dé ideale kindersnack

Glenn Sebregts - Divisiehoofd Marketing BelOrta

World Pear Day

Niet alleen de kinderen zullen trouwens blij zijn met het geschenkje van de Sint, ook de Belgische perentelers worden op deze manier gesteund. Sinds de Russische boycot in 2014, die recent verlengd werd, is het voor de Belgische telers immers niet altijd even makkelijk geweest. Ook zij juichen de keuze van de Sint dus toe.

In België worden jaarlijks meer dan 350.000 ton peren geteeld. Een ideale plek dus voor dit initiatief. Met dit startschot hoopt BelOrta zowel lokaal als nationaal zoveel mogelijk scholen, andere organisaties en ouders aan te zetten om te kiezen voor groenten en fruit van bij ons. Bovendien vieren we op 5 december World Pear Day. “Ideaal om deze topper van eigen bodem extra in de kijker te zetten dus”, aldus Sebregts.

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: BelOrta

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek