header.home link

Landbouwbeurs van Libramont zet eind juli duurzame landbouw in de kijker

18 juli 2022

De landbouwbeurs van Libramont, die wegens de coronapandemie twee jaar op rij opgeschort werd, vindt dit jaar opnieuw plaats, van 29 juli tot 1 augustus. Rode draad wordt het thema "Hier begint duurzame landbouw", zo heeft de organisatie van de beurs vrijdag aangekondigd. Op 2 en 3 augustus zijn ook twee dagen van bosdemonstraties gepland in Bertrix.

Lees meer over:

Het programma van de beurs wil vooral de nadruk leggen op een lokale, circulaire en autonome landbouw, die minder afhankelijk is van fossiele brandstoffen of grote geostrategische problemen, aldus de organisatoren.

De 86ste editie van de beurs zal tevens plaats bieden aan professionele ontmoetingen en conferenties, paardensport, een heel aantal veewedstrijden (runderen, schapen, paarden), en demonstraties van materiaal.

De landbouwbeurs van Libramont is met 200.000 bezoekers de grootste openluchtlandbouwbeurs van Europa. De beurs telt zowat 700 exposanten, van wie een heel aantal uit Vlaanderen, maar ook uit het buitenland. De beurs beslaat een oppervlakte van 100.000 vierkante meter.

Meer info op de website van Libramont.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek