nieuws

Keizerlijke Commanderie wil kwaliteitsfruit labelen

nieuws
In het buitenland kennen ze België van de chocolade en van het bier. Het Haspengouwse fruit hoort nog niet thuis in dat rijtje. Daar wil de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie voor zorgen. Ze gaan een heel jaar lang activiteiten organiseren voor de 1000ste verjaardag van het Haspengouwse fruit en werken intussen aan een keurmerk voor het beste fruit.
3 februari 2006  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:56
In het buitenland kennen ze België van de chocolade en van het bier. Het Haspengouwse fruit hoort nog niet thuis in dat rijtje. Daar wil de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie voor zorgen. Ze gaan een heel jaar lang activiteiten organiseren voor de 1000ste verjaardag van het Haspengouwse fruit en werken intussen aan een keurmerk voor het beste fruit.

1006. Uit dat jaar dateren de eerste archiefstukken van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie. Vandaar dat ze feesten onder de titel '1.000 jaar fruit'. "We hebben in Limburg schitterend fruit, maar we pakken er veel te weinig mee uit", vindt 'intendant' Yannick Boes. "Een Duvel in New York kost Al snel 20 dollar", weet 'grootmaarschalk' Willy-Paul Carlier. "We moeten met het fruit ook de nadruk leggen op kwaliteit".

De fruitliefhebbers verwijzen ook naar het exclusieve warenhuis Kaufhaus des Westens in Berlijn. Daar liggen appels individueel verpakt voor 3 euro per stuk. Daar moeten wij met onze appels ook liggen. We moeten ons onderscheiden van de rest. Daarom werken wij ook aan een label voor fruit. Dat label kan je vergelijken met de Franse wijn. Wie een AOC wil zijn, moet ook aan bepaalde regels voldoen, luidt het.

Meer informatie: 1.000 jaar fruit

Bron: Het Belang van Limburg

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek