Kaasbrik investeert 1,5 miljoen euro in uitbreiding

Kaasverpakker en -versnijder Kaasbrik in Halen gaat 1,5 miljoen euro investeren in de installatie van een derde rasplijn. De investering is goed voor een extra tewerkstelling van vier arbeiders en één bediende. In de loop van dit jaar worden ook de kantoor- en opslagruimten van het bedrijf uitgebreid en volgen er nog een aantal ecologie-investeringen, aldus de directie van Kaasbrik.
2 mei 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

Kaasverpakker en -versnijder Kaasbrik in Halen gaat 1,5 miljoen euro investeren in de installatie van een derde rasplijn. De investering is goed voor een extra tewerkstelling van vier arbeiders en één bediende. In de loop van dit jaar worden ook de kantoor- en opslagruimten van het bedrijf uitgebreid en volgen er nog een aantal ecologie-investeringen, aldus de directie.

De investering van Kaasbrik maakt deel uit van een reeks investeringen van enkele miljoenen euro in de fabrieksinstallaties en is volgens de directie noodzakelijk om het hoofd te kunnen bieden aan de aanhoudende groei van het bedrijf sinds de management buy-in in 2004.

Daarbij kwam 35 procent van de aandelen van Kaasbrik in handen van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) en Fortis Private Equity. In juni van vorig jaar verwierf het huidige management 60 procent van de aandelen. De LRM beschikt over 40 procent van de aandelen.

Kaasbrik is gespecialiseerd in het versnijden en verpakken van harde en halfharde kazen zoals Mozzarella, Emmental, Grana Padano, Rigatello, Gouda, Maasdam, smelt- of analoogkazen. De dobbelsteentjes, schilfers, poeders, plakken of blokken komen terecht op pizza’s, gratins en broodjes of dienen als ingrediënt voor andere bereidingen zoals salades, sauzen of kant-en-klaar maaltijden.

Kaasbrik verwerkt op jaarbasis 5.500 ton kaas en levert aan klanten verspreid over gans Europa. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 19 miljoen euro en stelt momenteel 28 mensen tewerk. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2004. Volgens de directie is de groei van het bedrijf te wijten aan een doorgedreven internationalisering.

Bron: Belga/eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek