Internetcursus gidst horeca door autocontrole
nieuwsDe federatie stuurde haar leden al een gratis gids voor de invoering van een autocontrolesysteem in de horecasector, maar daarmee is de kous niet af. Horeca-uitbaters en hun werknemers moeten immers een bewijs in handen hebben dat zij een opleiding rond voedselveiligheid hebben gevolgd. Daarom biedt Ho.Re.Ca Vlaanderen die cursus nu aan via e-learning. Horecazaken die kleiner zijn dan 400 vierkante meter of waar minder dan 5 mensen aan het voedsel werken, kunnen zich hiervoor inschrijven.
Wie de cursus wil volgen, kan terecht op de website voedselveiligheid.horecanet.be. Via een interactief programma met 'Chef Hubert' volg je een oefenparcours, waarin je alle goede hygiënische praktijken leert. Zo krijg je een overzicht van waar er zich tijdens het bereiden, bedienen of transporteren van maaltijden een besmetting kan voordoen. Op het einde van het traject krijg je - na het afleggen van een kleine test - een getuigschrift, dat geldt als bewijs dat je de opleiding volgde. Voor grotere ondernemingen is er een vervolgopleiding die 'HACCP-autocontrole' heet.(KS)
Meer informatie: Voedselveiligheid in de horecasector
Bron: Het Nieuwsblad