Huiszoekingen bij labo's die BSE-tests uitvoeren

De Dienst voor de Mededinging voerde dinsdag huiszoekingen uit bij verschillende laboratoria die erkend zijn voor het uitvoeren van BSE-tests. Dat heeft het Auditoraat bij de Raad voor de Mededinging meegedeeld. De BSE-tests worden uitgevoerd door erkende laboratoria op verzoek van het Voedselagentschap. De onderzoekers zijn op zoek naar bewijzen van mogelijke inbreuken op de mededingingswetgeving.
20 januari 2009  – Laatste update 14 september 2020 14:06

De Dienst voor de Mededinging voerde dinsdag huiszoekingen uit bij verschillende laboratoria die erkend zijn voor het uitvoeren van BSE-tests. Dat heeft het Auditoraat bij de Raad voor de Mededinging meegedeeld. De onderzoekers zijn op zoek naar bewijzen van mogelijke inbreuken op de mededingingswetgeving.

Bij die mogelijke inbreuken gaat het onder meer over prijsafspraken en marktverdelingsafspraken tussen bepaalde laboratoria. De Dienst voor de Mededinging werd bij de huiszoekingen bijgestaan door inspecteurs en ICT-experts van de FOD Economie. In totaal werden bij de huiszoekingen een twintigtal onderzoekers ingezet.

"De huiszoekingen zullen wellicht nog de hele dag duren, en zullen eventueel woensdag voortgezet worden", zei Xavier Vercaemer, adjunct-griffier bij de Raad voor de Mededinging, dinsdagnamiddag. Volgens Bert Stulens, de auditeur-generaal bij de Raad voor de Mededinging, zijn er indicaties dat de labo's gelijke prijzen vragen.
 

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek