Helft standhouders Euroferia overtreedt wetgeving

Tijdens een controle van 45 standhouders op de culturele en gastronomische manifestatie EuroFeria 2009, aan de voet van het Atomium in Brussel, stelde het Voedselagentschap vast dat de helft van de standhouders niet in orde was met de wetgeving. Dat meldt het agentschap in een persbericht.
17 juni 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

Tijdens een controle van 45 standhouders op de culturele en gastronomische manifestatie EuroFeria 2009, aan de voet van het Atomium in Brussel, stelde het Voedselagentschap vast dat de helft van de standhouders niet in orde was met de wetgeving. Dat meldt het agentschap in een persbericht.

EuroFeria is een jaarlijkse folkloristische beurs, dit jaar van 4 tot 7 juni, waarop verschillende Latijnse gastronomische specialiteiten worden voorgesteld. Het Voedselagentschap voerde op 4 juni een controle uit bij 45 standhouders. Daarbij bleek dat 50 procent onder hen niet orde was met de regelgeving.

Bovendien werden een aantal andere zware tekortkomingen vastgesteld, zoals het uitstallen van levensmiddelen zonder bescherming, de afwezigheid van een thermometer en het niet in acht nemen van temperatuur- en ontdooivoorschriften. In totaal schreef het Voedselagentschap 17 waarschuwingen en 5 processen-verbaal van overtreding. Er werden ook twee inbeslagnemingen uitgevoerd voor een hoeveelheid van in totaal 78,5 kilogram vlees en vis.

Een maand voor aanvang van de beurs had het Voedselagentschap nochtans een gesprek met de verantwoordelijke van de organisatie, waarbij aanbevelingen werden gedaan in verband met de administratieve verplichtingen en de naleving van de hygiënevoorschriften. De instructies werden goed doorgegeven, luidt het, en integraal overgenomen in het dossier voor de deelnemers aan EuroFeria.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek