header.home link

Gemeenten organiseren “Faire Ronde” om ecologische producten en projecten te belichten

Zowat 40 gemeenten in Vlaanderen organiseren op zaterdag 13 mei, op World Fair Trade Day, een 'Faire Ronde'. Daarbij worden locaties in de gemeente waar handelaars, producenten, projecten en organisaties lokaal, ecologisch en fair denken en doen, in de kijker geplaatst.

11 mei 2023  – Laatste update 11 mei 2023 13:43
Lees meer over:

Het is de eerste keer dat gemeenten de 'Faire Ronde' organiseren. Burgers kunnen de locaties te voet, per fiets of step ontdekken. Ook minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid Caroline Gennez (Vooruit), neemt deel.

"Zo zetten ze de omslag van Fair Trade Gemeente naar Faire Gemeente extra in de verf. Faire Gemeenten willen voortaan nog meer inzetten op duurzaam lokaal beleid dat dorps- en stadsgrenzen overstijgt en dat voluit gaat voor mens en milieu, voor boer(in) en bord", zegt Bianca De Wolf, coördinator van de campagne, in een persbericht.

De ontdekkingstocht doet bijvoorbeeld voedselbossen, fietsbibs, kruimelcafés en hoevewinkels aan, maar evenzeer de lokale wereldwinkel. "Want de Faire Gemeenten blijven eerlijke handel trouw en zetten in op eerlijke prijzen voor zowel producenten van bij ons als in Afrika, Latijns-Amerika en Azië."

Minister Gennez beklemtoont dat voor haar Fair Trade en lokaal mondiaal engagement belangrijke thema's blijven, waar ze ook in haar beleid volop aandacht wil aan geven. Meer informatie op www.defaireronde.be.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek