Geen 58, maar ruim 80 ontslagen bij FrieslandCampina

Bij de Belgische vestigingen van zuivelbedrijf FrieslandCampina zullen ruim 80 ontslagen vallen, in plaats van de aangekondigde 58. Dat heeft vakbond ACV bevestigd. Vooral in de kantoren in Lummen en Gent staan banen op het spel.

19 februari 2024  – Laatst bijgewerkt om 19 februari 2024 16:00
Lees meer over:
frieslandcampina-melktruck-1250

"Hoewel we nog maar in de eerste fase van de wet-Renault zitten, werd tijdens de jongste vergadering duidelijk dat er nog meer afdelingen zullen verdwijnen dan initieel aangekondigd", zegt vakbondssecretaris Kris Fortie. "In totaal gaat het om iets meer dan 80 banen die gefaseerd zullen wegvallen."

FrieslandCampina kondigde op 12 december aan dat het wereldwijd zowat 1.800 banen zou schrappen in 2024 en 2025. Een aantal administratieve functies zou verhuizen naar Hongarije. Ruim de helft van de jobs in Nederland verdwijnt.

De commerciële zetel van de Belgische tak bevindt zich in Gent, de productielocaties in Aalter, Lummen en Bornem. In totaal telt het bedrijf in ons land 631 arbeiders en 599 bedienden.

De wet-Renault gaat in bij collectief ontslag. De procedure werd in december opgestart, nadat de herstructurering was aangekondigd. In de komende weken gaan de sociale partners over op fase twee: de onderhandeling van het sociaal plan. Dan wordt ook duidelijk wanneer de eerste werknemers moeten afvloeien.

FrieslandCampina schrapt 1.800 banen waarvan 58 in België
Uitgelicht
Het Nederlandse zuivelbedrijf FrieslandCampina, dat ook productiesites in België heeft, schrapt de komende twee jaar 1.800 jobs, waarvan er 1.200 volgend jaar zullen verdwijne...
12 december 2023 Lees meer

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek