header.home link

FrieslandCampina gaat in beroep in miljoenenrechtszaak

10 juni 2021

Eind mei heeft een rechtbank in Thailand uitspraak gedaan in een geschil tussen FrieslandCampina Thailand en een zakelijke klant. Volgens de rechter zou FrieslandCampina die klant moeten compenseren voor een totaalbedrag van omgerekend 57 miljoen euro. Het zuivelbedrijf tekent alvast beroep aan.

Lees meer over:
frieslandCampina-1250

FrieslandCampina gaat in hoger beroep in een rechtszaak in Thailand waarbij het zuivelbedrijf werd opgedragen een nabetaling te doen van omgerekend 57 miljoen euro. “Ondertussen onderzoeken we de eventuele gevolgen van het vonnis op de financiële resultaten”, klinkt het in een persbericht.

FrieslandCampina zou bij een klant in het Aziatische land tussen 2009 en 2019 te veel kosten in rekening hebben gebracht. Daar is het bedrijf het niet mee eens. De relatie tussen FrieslandCampina en de klant, die niet nader wordt genoemd, eindigde in 2019. Volgens de zuivelonderneming heeft de klant achteraf geklaagd over de voorwaarden van contracten die in de loop van de jaren met goedkeuring van beide kanten werden verlengd.

“We wachten nog op de schriftelijke bevestiging van het vonnis - dat volgt naar verwachting later deze maand - waarna we beroep zullen aantekenen”, aldus FrieslandCampina.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek