FarmFun opent eerste filiaal in Nederland

Nadat melkveehouder en FarmFun-zaakvoerder Patrick Weltjens vorig jaar zijn internationale ambities al uitsprak, is de eerste buitenlandse vestiging het teambuildingsconcept nu een feit. In het Noord-Brabantse Velp in Nederland zijn Marijn en Pascal van Thiel gestart met FarmFun als nevenactiviteit op hun melkveebedrijf. Naast het dichten van de kloof tussen boer en burger, biedt het concept ook een welkome neveninkomst voor de melkveehouders.

31 juli 2023  – Laatst bijgewerkt om 31 juli 2023 10:07
farmfunnederland

In 2012 startte het echtpaar Patrick en Caroline Weltjens van het Akkermanshof in het Limburgse Bocholt met het organiseren van kinderfeestjes als neveninkomsten op het melkveebedrijf. De activiteit evolueerde gaandeweg naar teambuildingsactiviteiten voor bedrijven en vriendengroepen. Activiteiten op de boerderij moeten collega’s dichter bij elkaar brengen. “Koe-mmuniceren en koe-nnecteren”, verwoordt de organisatie haar eigen kernwaarden. “Met de Farm Games en Farm Expert Games krijgen koe-llega’s en/of vrienden een leuke mix van denken en doen voorgeschoteld om de teamgeest te versterken.”

Het erf, de stallen en de weides rond het melkveebedrijf vormen het decor van verschillende activiteiten. “Tijdens deze activiteiten ontstaan er vanzelf vragen over de melkveehouderij”, vertelt Weltjens die uit eigen ervaring kan zeggen dat er een grote kloof tussen de landbouw en de burger bestaat. “Sommige burgers zijn nog nooit op een boerderij geweest.” Het is deze kloof die de Limburgse ondernemer met FarmFun wil dichten.

farmfun

Expansie tijdens corona

Teambuilding op de boerderij, onder de koeien lijkt ook in het bedrijfsleven aan te slaan. Sinds corona groeit FarmFun als kool en telt het nu zeven franchise-filialen over heel Vlaanderen. Het gaat zonder uitzondering om melkveehouders die FarmFun als bedrijfsverbreding ontplooien. “De inkomsten die FarmFun genereert is sterk bedrijfsafhankelijk. Vooral de ligging dicht bij een grote stad heeft een positieve impact”, vertelt Weltjens die vanuit het hoofdfiliaal in Bocholt de overkoepelende marketing verzorgt en spellen uitwerkt. Hij is momenteel in gesprek met nieuwe Vlaamse melkveehouders om het aantal filialen in ons land verder uit te breiden.

Parrallel werkt hij aan een opmars in Nederland. Eind augustus opent het eerste FarmFunbedrijf in Nederland zijn deuren. Het gaat om het melkveebedrijf van de familie Van Thiel in het Noord-Brabantse Velp dat zo’n 300 koeien telt. “Toen Patrick bij ons kwam aankloppen, hoefden we niet lang na te denken om de stap te zetten. We stellen ons melkveebedrijf namelijk al geruime tijd open voor burgers en studiegroepen”, vertelt Marijn van Thiel. “De landbouw komt de laatste tijd minder positief in het nieuws vanwege de stikstofproblematiek. Wij wilden iets doen om burgers kennis te laten maken met de boerderij om zo meer wederzijds begrip te creëren.”

Potentieel in Nederland

Als het aan Weltjens ligt, is het melkveebedrijf in Velp het eerste en zeker niet het laatste filiaal van FarmFun. Hij ziet in Nederland een potentieel van 20 FarmFunfilialen. “Nederland is groter dan Vlaanderen”, verklaart de ondernemer, die de komende maanden tijd wil uittrekken voor het benaderen van meer Nederlandse bedrijven. Ook bij onze noorderburen zijn landbouwers in het kader gedwongen stikstofreductie op zoek naar nevenactiviteiten. Bovendien heeft FarmFun, als teambuildingsconcept op de boerderij, geen of nauwelijks concurrentie.

Limburgse melkveehouders steken met teambuildingsconcept de grens over
Uitgelicht
Het Limburgse echtpaar Patrick en Caroline Weltjens van het Akkermanshof besloot in 2012 hun melkveebedrijf te verbreden en startte met de organisatie van kinderfeesten. De ne...
14 september 2022 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek