FAO en Google lanceren gratis ‘klimaatkaarten’

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) lanceert samen met Google een gratis tool waarmee iedereen kaarten kan raadplegen die de belangrijkste klimaat- en milieutrends weergeven. “Met een paar klikken heb je toegang tot statistieken over bijvoorbeeld water, bodemderogatie en biodiversiteit”, klinkt het. “Gekoppeld met de aanzienlijke hoeveelheid landbouwkundig relevante gegevens van de FAO, biedt Earth Map analytisch overtuigende inzichten in deze thema’s.”

17 september 2020  – Laatst bijgewerkt om 17 september 2020 17:05
Lees meer over:

"Ik ben ervan overtuigd dat digitale landbouw een sleutelrol zal spelen in de transformatie van onze voedselsystemen en het voeden van de wereldbevolking”, zei FAO-directeur-generaal QU Dongyu. "We moeten digitale technologieën voor iedereen toegankelijk maken."

Earth Map is ontworpen om op een simpele, efficiënte en goedkope manier diepgaande analyses te maken over bijvoorbeeld temperatuur, de beschikbaarheid van oppervlaktewater of de aanwezigheid van organische koolstof in de bodem. “Zo kan elke landbouwer met toegang tot het internet, veranderingen en trends op het aardoppervlak detecteren, kwantificeren en volgen”, klinkt het. “Ook hulporganisaties kunnen deze data gebruiken om zeer gerichte plattelandsontwikkelingsinitiatieven te identificeren en uit te rollen.”

“Bij Google streven we ernaar om iedereen toegang te geven tot de nieuwste technologieën die de wereldwijde klimaatacties en duurzame ontwikkelingen kunnen ondersteunen”, reageert Rebecca Moore, directeur van Google Earth. "Dit is een ideaal partnerschap: de FAO weet welke informatie nodig is en wij zijn gespecialiseerd in toegankelijkheid van informatie. Bovendien zetten we ons allebei in om de weerbaarheid van mensen en gemeenschappen wereldwijd te vergroten."

Earth Map zelf eens uitproberen? Klik hier.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek