Ex-veehandelaar Germain Daenen op vrije voeten

De 49-jarige Germain Daenen, één van de vier hoofdrolspelers bij de moord op veearts Karel Van Noppen in 1995, is vervroegd vrijgelaten. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De voormalige veehandelaar werd in juni 2002 door een assisenjury tot 25 jaar cel veroordeeld, maar heeft nu na acht jaar een derde van zijn straf uitgezeten.
11 mei 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

De 49-jarige Germain Daenen, één van de vier hoofdrolspelers bij de moord op veearts Karel Van Noppen in 1995, is vervroegd vrijgelaten. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De voormalige veehandelaar werd in juni 2002 door een assisenjury tot 25 jaar cel veroordeeld, maar heeft nu na acht jaar een derde van zijn straf uitgezeten.

Aan de vrijlating van Daenen zijn een aantal voorwaarden verboden. Zo mag hij niet meer professioneel aan de slag gaan in de vrede sector van de vleeshandel en hij mag zich ook niet vertonen in Wechelderzande, de gemeente waar de familie Van Noppen woont. Tot op vandaag houdt de man zijn onschuld staande, maar volgens zijn advocaat wil hij niet meer op de feiten terugkomen.

In augustus vorig jaar werd al een verzoek tot beperkte detentie vanwege Daenen ingewilligd door de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank. In de praktijk mocht hij daardoor de gevangenis overdag verlaten om te gaan werken. In tegenstelling tot Albert Barrez en Carl De Schutter diende Daneen geen verzoek tot voorwaardelijke invrijheidsstelling in.

De familie Van Noppen verzet zich niet tegen de vrijlating. Vorig jaar liet Flor Van Noppen, de broer van de vermoorde veearts en lid van het Vlaams parlement voor N-VA, zich al ontvallen dat hij zich niet zou verzetten tegen de vervroegde vrijlating van Albert Barrez, de man die de moord uitvoerde. "Ik heb met de familie van de daders te doen. Ook zij zijn slachtoffer", luidde het toen.

Mogelijk komt Barrez binnenkort vervroegd vrij. Wapenleverancier Carl De Schutter hoopt daar volgens Het Laatste Nieuws eveneens op, maar justitie vreest dat de man op de vlucht zou slaan. Opdrachtgever Alex Vercauteren kreeg levenslang, maar rekent erop eind dit jaar een enkelband te krijgen.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek