Europese varkensartsen verenigen zich

Europese dierenartsen gespecialiseerd in varkens hebben een eigen vereniging opgericht. Zij willen zo hun invloed vergroten op het diergezondheid- en welzijnsbeleid. "Het is tijd om onze bedrijfstak bij te staan in de vele veranderingen, op het terrein van welzijn maar ook in de verbetering van gezondheid en efficiëntie", zegt voorzitter John Mackinnon.
10 juni 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:12
Lees meer over:

Europese dierenartsen gespecialiseerd in varkens hebben een eigen vereniging opgericht. Zij willen zo hun invloed vergroten op het diergezondheid- en welzijnsbeleid. "Het is tijd om onze bedrijfstak bij te staan in de vele veranderingen, op het terrein van welzijn maar ook in de verbetering van gezondheid en efficiëntie", zegt John Mackinnon, voorzitter van de European Association of Porcine Health Management.

"Europa produceert jaarlijks meer dan 250 miljoen varkens en is na China de belangrijkste producent van varkensvlees in de wereld", zegt voorzitter John Mackinnon van de nieuw opgerichte European Association of Porcine Health Management.

"Dierenartsen die gespecialiseerd zijn in varkens moeten zich verenigen en de bedrijfstak bijstaan in de vele veranderingen op het terrein van welzijn, maar ook in de verbetering van gezondheid en efficiëntie". Mackinnon noemt als voorbeeld de toenemende maatschappelijk druk om te stoppen met het onverdoofd castreren van biggen.

"Uitbraken van klassieke en ook Afrikaanse varkenspest aan de grenzen van Europa vormen een voortdurende bedreiging voor de varkenshouderij. Dierenartsen moeten zich dus beter voorbereiden op het binnensluipen van nieuwe dierziekten", legt Mackinnon uit.

De nieuwe vereniging wil de toon zetten op het vlak van gezondheidsmanagment in de varkenssector. Zij wil ook vertegenwoordigd zijn in de wetgevende en uitvoerende organen van de Europese Unie.

De European Association of Porcine Health Management telt vertegenwoordigers uit Nederland, Spanje, Denemarken, Frankrijk, België en Tsjechië. In de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Azië bestaan al beroepsverenigingen voor varkensartsen.

Bron: Agrarisch Dagblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek