EU-parlement wil melkfonds optrekken tot 300 miljoen

Het Europees parlement wil een schijf van 300 miljoen euro vrijmaken voor een nieuw melkfonds. Dat bleek donderdag in Straatsburg bij een stemming over de begrotingsvoorstellen voor 2010. Maandag stelde eurocommissaris Mariann Fischer Boel nog dat er een enveloppe van maximaal 280 miljoen euro beschikbaar was.
22 oktober 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:09
Lees meer over:

Het Europees Parlement wil een schijf van 300 miljoen euro vrijmaken voor een nieuw melkfonds. Dat bleek donderdag in Straatsburg bij een stemming over de begrotingsvoorstellen voor 2010. Maandag stelde eurocommissaris Fischer Boel nog dat er een enveloppe van maximaal 280 miljoen euro beschikbaar was. De Europese ministers van Begroting bekijken dit voorstel op 19 november.

De oprichting van een zuivelfonds is één van de voornaamste eisen van het parlement in de lopende begrotingsonderhandelingen. Tijdens de stemming over de ontwerpbegroting voor volgend jaar deed het Europese halfrond er donderdag nog eens 20 miljoen euro bij het voorstel van Fischer Boel bij. Een voorstel van de socialisten om het fonds op te krikken tot 600 miljoen haalde de eindmeet niet.

Op donderdag 19 november bekijken de ministers van Begroting dit voorstel met een kritisch oog, samen met de financiering van het Europese relanceplan. De Europese Unie wil de economie een zetje geven met investeringen in energieprojecten en breedband. Daarvoor wordt volgend jaar 2,6 miljard euro uitgetrokken. De lidstaten willen dat geld uit andere begrotingsposten halen, terwijl de Europarlementsleden donderdag minstens 1,5 miljard euro vers geld eisten.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek