header.home link

Eerste sluiting van Jumbo in Vlaanderen

De Nederlandse supermarktketen Jumbo gaat de vestiging in Zonhoven, 2,5 jaar na de opening, opnieuw sluiten. Een officiële reden geeft Jumbo niet. Al zou wellicht de lokale concurrentie er te groot geweest zijn. Het is de eerste sluiting van de Nederlandse supermarktuitdager in Vlaanderen.

11 april 2023  – Laatste update 11 april 2023 15:19
Lees meer over:

In juni 2021 was de bedrijfstop van Jumbo present voor de grootse opening van de supermarkt in Zonhoven. Die had een volledige transformatie ondergaan na het vertrek van Colruyt naar een nieuwbouw, twee kilometer verderop. Toen was het de negende winkel van Jumbo in België.  Nu blijkt de winkel echter onvoldoende te presteren, wellicht omdat de lokale concurrentie er te groot is. Van alle grote ketens ontbreekt enkel Carrefour in de Limburgse gemeente. Eind 2023 zal Jumbo Zonhoven de deuren sluiten.

De Nederlandse supermarktketen heeft wel nieuwe winkels in de Limburgse agenda staan. Zo zal Bilzen eerstdaags een Jumbo hebben in de voormalige Volkswagengarage. De concurrentie zal worden aangegaan met de buren van Lidl, Aldi, Okay, Carrefour, Albert Heijn en nog een rits andere spelers die zich reeds in de stad bevinden. Er worden ook nog vergunningen onderzocht in Genk, Hasselt en Dilsen-Stokkem.

Jumbo heeft het erg moeilijk om zich op de kaart te zetten in België. De keten opende zijn eerste Vlaamse vestigingen in 2019 en wou in 2025 100 winkels hebben in Vlaanderen. “Een noodzaak om een echt succesvolle keten te worden in Vlaandere”, zei toenmalig topman Frits van Eerd aan De Tijd. Voorlopig raakt Jumbo maar aan 29 vestigingen.

Supermarktinflatie naar nieuw record en rondt kaap van 20%
Uitgelicht
In de maand maart is de inflatie in de supermarkt voor het eerst boven de 20 procent gestegen. “Een absoluut record. We betalen nu gemiddeld een vijfde meer dan een jaar geled...
4 april 2023 Lees meer

Bron: Made In, De Tijd

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek