Duurste sandwich ter wereld kost 122 euro
nieuwsTer geruststelling van zij die ervan overtuigd blijven dat er op culinair vlak uit het Verenigd Koninkrijk niets goeds kan komen: aan de basis van deze nieuwe Wagyusandwich staat een Italiaan. Giogio Locatelli is eigenaar van het Londense eensterrestaurant Locanda Locatelli en importeerde jaren geleden als eerste het befaamde en peperdure Wagyuvlees uit Japan en dat droeg ongetwijfeld bij tot de faam die zijn restaurant verwierf.
Datzelfde vlees ligt nu aan de basis van de recordsandwich, die door de chef-kok van het prestigieuze Selfridgesgrootwarenhuis werd bedacht. Het vlees wordt tussen twee plakken zuurdesembrood gelegd dat 24 uur heeft gegist en dat is bestreken met mayonaise die op smaak is gebracht met wat foie gras en zwarte truffel. Kaas moet er ook bij, met name Brie de Meaux. Voeg daar wat kleine tomaatjes bij en boven een open vuur gegrilde en dan versnipperde pepers, en klaar is de Wagyusandwich.
Bron: Belga