Duizenden vissen sterven door melk in kloostervijver

In Duitsland zijn duizenden vissen gecrepeerd nadat protesterende boeren melk in een vijver hadden gekieperd. De politie heeft een onderzoek ingeleid.
22 september 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:09
Lees meer over:

In Duitsland zijn duizenden vissen gecrepeerd nadat protesterende boeren melk in een vijver hadden gekieperd. Uit de vijver aan het vrouwenklooster Helfta bij Eisleben in de deelstaat Saksen-Anhalt werd sinds zaterdag meer dan een ton dode vissen uit het water gehaald. De politie heeft een onderzoek naar waterverontreiniging wegens nalatigheid ingeleid.

Tijdens een conferentie van de Duitse landbouwminister hadden boze boeren vrijdag uit protest tegen de lage melkprijs tienduizenden liters melk uit beertonnen voor het klooster Helfta leeggekieperd. De melk belandde via de riolering in de kloostervijver. Sinds zaterdag is ongeveer anderhalve ton vis geborgen, aldus een politiewoordvoerder in Eisleben.

In de vijver leven goudvissen en ook koi's, die als bijzonder waardevol worden beschouwd. Alleen al de dood van de goudvissen veroorzaakte een schade van ongeveer 10.000 euro. In het klooster Helfta lokte de vissterfte consternatie uit. "Er werd veel liefde en moeite in de vijver geïnversteerd. Het zal lang duren vooraleer de biotoop terug hersteld is", zei zuster Gratia. Boven het kloosterterrein hing ook begin deze week nog een zure geur in de lucht.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek