Duitse slager beweert dat salami Duits product is

De Italiaanse salami zou oorspronkelijk uit Duitsland komen, en niet uit Italië. Dat beweert althans een Duitse slager. Vandaag staat de rode worst bekend als een bij uitstek Italiaans product.
14 januari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

De Italiaanse salami zou oorspronkelijk uit Duitsland komen, en niet uit Italië. Dat beweert althans een Duitse slager. Vandaag staat de rode worst bekend als een bij uitstek Italiaans product, en daar zijn ze vooral in de regio rond Bologna erg fier op.

De Duitsers hechten blijkbaar veel belang aan het verhaal van hun landgenoot en slager. Het nieuws prijkt zelfs op de voorpagina van de conservatieve krant Die Welt. De krant schrijft dat salami, waarin Italiaanse klanken duidelijk te onderscheiden zijn, voor het eerst in het noordwesten van Duitsland geproduceerd zou zijn. Meer bepaald in Mecklenburg, beweert een slager in Thandorf.

De Lombarden, een Germaans volk uit de Baltische staten, zouden de bedenkers geweest zijn van de rode worst en zouden hun productiewijze meegenomen hebben toen ze naar Hongarije en Italië migreerden en het land, dat toen nog lang niet bestond, in 568 binnenvielen.

"Ze vulden blijkbaar darmen met vlees en gebruikten zout om het te bewaren", aldus het communiqué van de slager in Thandorf. De slager heeft naar eigen zeggen een nieuwe worst geproduceerd, de 'Urmecklenburger', die volgens de man zou smaken als de 'originele' salami. De slager is van plan om zijn nieuwste creatie voor te stellen op de landbouwbeurs van volgende week in de Duitse hoofdstad Berlijn.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek