DSM slaagt niet in verkoop van divisie Special Products

Het Nederlandse chemieconcern DSM is er niet in geslaagd haar divisie Special Products te verkopen aan de Amerikaanse investeerder Arsenal Capital Partners. Uit informatie op de website van de Europese Commissie blijkt dat de deal enkel mocht doorgaan op voorwaarde dat Arsenal zijn fabriek voor benzoëzuur in Estland zou verkopen. Zoniet zou het bedrijf met de aankoop van het DSM-onderdeel een bijna-monopolie krijgen voor deze grondstof voor conserveringsmiddelen, weekmakers, farmaceutische producten en diervoeding.
3 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

Het Nederlandse chemieconcern DSM is er niet in geslaagd een onderdeel te verkopen aan de Amerikaanse investeerder Arsenal Capital Partners. De beoogde transactie liep stuk op voorwaarden die de Europese Commissie eraan stelde. DSM kondigde begin maart vorig jaar aan het onderdeel DSM Special Products te willen verkopen aan de Amerikanen. De verkoopsom is destijds niet bekendgemaakt.

De Europese Commissie stelde een diepgaand onderzoek in en stemde vorige maand onder voorwaarden in met de plannen. Uit informatie op de website van de Commissie blijkt dat eurocommissaris Neelie Kroes pas akkoord ging, nadat Arsenal had toezegd zijn fabriek voor benzoëzuur in Estland te verkopen. Het bedrijf zou anders met de aankoop van het DSM-onderdeel een bijna-monopolie krijgen voor deze grondstof voor conserveringsmiddelen, weekmakers, farmaceutische producten en diervoeding.

Mogelijk heeft de kredietcrisis de door Arsenal voorgenomen verkoop verhinderd. DSM laat weten het afketsen van de transactie te betreuren en door te gaan met het verkoopproces van Special Products als onderdeel van haar bedrijfsstrategie 'Vision 2010'. De jaaromzet van Special Products bedraagt circa 100 miljoen euro. Bij de fabrieken in Rotterdam en Sittard werken in totaal ongeveer 130 mensen.
 

Bron: Belga/ANP

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek