Diepvriesproducent d'Arta opent nieuwe productiehal
nieuws"Het verhaal van de uitbreiding begon eigenlijk al in 1994", gaat partner Jean-Pierre De Backere verder. "Toen wilden we onze vestiging in Ardooie uitbreiden, maar het bijzonder plan van aanleg stond dat niet toe. We wilden niet wachten op de aanpassing van dat BPA, dus besloten we diepvriesgroentenbedrijf Jabell in Bavikhove over te nemen en een deel van onze productie naar daar over te brengen".
"Ondertussen zijn de tijden veranderd en dringt een modernisering en automatisering zich opnieuw op. Dat vraagt echter veel plaats, en dat is net wat we niet hebben in Bavikhove. Inmiddels is het BPA voor de vestiging in Ardooie wel al aangepast, waardoor we nu een nieuwe hal kunnen bouwen bij het moederbedrijf. Daar zullen we de productie-eenheid van Jabell installeren en moderniseren. In de nieuwe hal zullen we nu de 18.000 ton van Jabell verwerken en nog eens 15.000 tot 20.000 ton van de moederafdeling. Alle personeelsleden verhuizen mee van Bavikhove naar Ardooie".
De toekomst ziet er rooskleurig uit voor d'Arta. "Anders zouden we geen investeringen van dit kaliber doorvoeren", lacht De Backere. "België is nu eenmaal het mekka van de diepvriesgroenten. Ons land levert veertig procent van de Europese producten. Toch zijn er maar negen grote spelers en d'Arta is er daar een van. Ondertussen leveren we ook al aan Japan, de Verenigde Staten en Canada en de markt wordt nog altijd groter en groter. De situatie ziet er dus inderdaad hoopgevend uit".
Twintig jaar geleden namen Jean-Pierre De Backere en Johan Talpe het diepvriesgroentenmerk Greens over. Dat had toen een omzet van 7,5 miljoen euro.Ondertussen is d'Arta goed voor een omzet van 90 miljoen euro.(MP)
Bron: Het Laatste Nieuws