Devgen werkt samen met Indonesisch overheidsbedrijf

Devgen gaat samenwerken met het Indonesische overheidsbedrijf Sang Hyang Seri (SHS). Dat heeft het Gentse agrobiotechnologiebedrijf woensdag gemeld in een communiqué. De twee bedrijven richten een strategische 'business unit' op voor de productie van hybride rijst. Het gaat om een contractuele joint venture die gezamenlijk zal geleid worden.
22 juli 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

Devgen gaat samenwerken met het Indonesische overheidsbedrijf Sang Hyang Seri (SHS). Dat heeft het Gentse agrobiotechnologiebedrijf woensdag gemeld in een communiqué. De twee bedrijven richten een strategische 'business unit' op voor de productie van hybride rijst. Het gaat om een contractuele joint venture die gezamenlijk zal geleid worden.

Sang Hyang Seri, het gouvernementele zaadbedrijf, zal instaan voor de plaatselijke ervaring, de grond en de infrastructuur. SHS produceert en verdeelt vandaag ongeveer 100.000 ton gecertifieerd rijstzaad. Dat volume vertegenwoordigt ongeveer een derde van de rijstzaadbehoeften in het land. Devgen zal de technologie leveren voor de productie van hybride rijst. Het geproduceerde zaad wordt door zowel SHS als Devgen in Indonesië gedistribueerd.

Beide bedrijven hebben al lopende overeenkomsten op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en distributie van hybride rijst in Indonesië. In het kader van deze overeenkomsten werd Devgens pijplijn voor hybride rijst aan veldproeven onderworpen in verschillende regio's van Indonesië.

Indonesië heeft het grootste rijstareaal in Zuidoost-Azïe, namelijk ongeveer 12 miljoen hectare, waarvan slechts enkele procenten bestaan uit hybride rijst.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek