header.home link

Crelan gunt boeren met droogteschade uitstel van betaling

11 augustus 2022

Kredietklanten van Crelan, die in de landbouw werken en getroffen worden door de droogte, kunnen aanspraak maken op één jaar betalingsuitstel. Dat meldt de bank in een persbericht.

Lees meer over:
droogte-1250

"Als coöperatieve bank met een hart voor de land- en tuinbouwsector en een sterke maatschappelijke verbondenheid willen wij de getroffen land- en tuinbouwers binnen onze klantenkring effectief helpen door hen een jaar lang uitstel van kapitaalaflossing toe te staan voor hun investeringskredieten", zegt Philippe Voisin, CEO van Crelan, de opvolger van Landbouwkrediet. "Op die manier willen we de druk op de liquiditeitspositie van de getroffen bedrijven mee helpen verlichten."

Voisin verwijst naar de lange periode van droogte die een enorme impact heeft op de sector. “De voorbije maanden waren in ons land uitzonderlijk droog. Hierdoor komen de inkomsten in verschillende landbouwsectoren sterk onder druk te staan. Getroffen land- en tuinbouwers hebben stilaan de nodige zorgen over de liquiditeitspositie van hun bedrijf.”

Schade bewijzen

Bij een uitstel van betaling betaalt de kredietnemer tijdelijk alleen de interesten op het krediet. Om er wegens de droogte aanspraak op te kunnen maken, vraagt Crelan aan landbouwers als bewijs een schadevaststelling opgemaakt door een erkende expert. Klanten die al individueel financieel begeleid worden, komen niet in aanmerking.

Uitgelicht
De droogte en bijgevolg lage grondwaterstanden en debieten zorgen op sommige plekken in West-Vlaanderen voor grote verliezen in de landbouwsector. Dat zegt het Algemeen Boeren...
8 augustus 2022 Lees meer

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek