Consument ervaart gezondheidseffecten van biovoeding
nieuwsUit een kwalitatief onderzoek van het Louis Bolk Instituut dat in 2010 bij Nederlandse consumenten is uitgevoerd, blijkt dat driekwart van de respondenten positieve gezondheidseffecten constateert bij het overstappen van reguliere naar biologische voedingsmiddelen. 'Betere weerstand' en 'sneller herstel na ziekte' zijn de frequentst genoemde effecten, meldt FoodHolland.
Een betere algemene gezondheid, betere weerstand, sneller beter na ziekte, fitter, positieve effecten op psychisch welbevinden, verbeterde werking van maag-darmstelsel, minder allergische klachten: driekwart van de 565 respondenten meldde één of meerdere gezondheidsbevorderende effecten na het overstappen op biologische producten.
Volgens projectleidster Lucy van de Vijver is een aantal gezondheidseffecten verklaarbaar. "Biologische producten bevatten meer vezels en droge stof en meer antioxidanten", vertelt zij. "Onderzoek dat aantoont of biologische producten gezonder zijn, is uitermate tijdsintensief en complex. Naar de ervaringen van consumenten was nooit eerder onderzoek gedaan. En het interessante is dat zij zelf ervaren dat biologische voeding een positief effect heeft", aldus van de Vijver.
Het volledige rapport van het onderzoek zal in de zomer van 2011 beschikbaar zijn.
Bron: FoodHolland