header.home link

Colruyt en Mondelez bereiken akkoord na prijzenconflict

Warenhuisketen Colruyt en de Amerikaanse voedingsreus Mondelez hebben een akkoord bereikt in het prijzenconflict van vorige maand, zo maakt Colruyt dinsdag bekend. De volgende dagen en weken zullen de producten van Mondelez, zoals de merken Lu, Milka, Côte d'Or, Stimorol en Philadelphia, weer in de rekken bij Colruyt en Okay komen te liggen.

6 juni 2023  – Laatste update 6 juni 2023 11:14
colruyt

Midden vorige maand raakte bekend dat Colruyt in een prijzenconflict verwikkeld was met Mondelez. Die laatste wilde volgens de Belgische warenhuisketen "substantiële" prijsverhogingen doorvoeren op zijn producten, hoewel beide partijen vorig jaar nog een akkoord afsloten voor heel 2023. Mondelez verwees op zijn beurt naar "ongekende marktomstandigheden" waardoor het een aantal "selectieve prijsverhogingen" wil de doorvoeren. Het gevolg van het conflict was dat de producten van Mondelez wekenlang niet verkrijgbaar waren bij Colruyt.

Nu is er dus een akkoord en zal de klant de merken weer kunnen aankopen. "De gesprekken verliepen in een constructieve sfeer en vandaag kunnen we melden dat er een akkoord werd gesloten en dat de producten van Mondelez terug aangeleverd zullen worden. Details over het akkoord worden niet vrijgegeven", zegt Colruyt.

Het bedrijf is tevreden en herhaalt dat zijn grootste prioriteit "het beschermen van de portemonnee van de klanten" blijft.

Colruyt verzet zich tegen prijsverhogingen Mondelez
Uitgelicht
Supermarktgroep Colruyt is verwikkeld in een prijzenconflict met de Amerikaanse voedingsreus Mondelez. Dat leidt tot enkele lege rekken in winkels van Colruyt en OKay, zo zegt...
10 mei 2023 Lees meer

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek