header.home link

Colruyt beperkt aankopen van bloem en olie

18 maart 2022

Colruyt, de grootste supermarktketen van het land, limiteert de verkoop van bloem en olie wegens de grote vraag naar beide producten. Er zijn geen tekorten, het gaat om een preventieve maatregel, benadrukt de supermarkt.

Lees meer over:
colruyt-supermarkt-1250

Concreet wordt gevraagd om per klant of kassaticket maximaal twee stuks olie en twee stuks bloem mee te nemen. Dat geldt enkel voor de Colruyt-winkels van de groep. Die zijn gekend voor volumeaankopen. In de andere merken van de groep (Spar, OKay of Bio-Planet) geldt de maatregel niet.

Volgens de supermarktgroep zijn er geen tekorten en is er genoeg aanvoer voor normale consumptie. “Maar de consumptie is de laatste dagen niet meer normaal”, legt een woordvoerder uit. “Het gaat om een preventieve maatregel. Om ons personeel toe te laten de rekken aan te vullen en alle klanten de mogelijkheid te bieden een aankoop te doen”.

Aan de rekken van bloem en olie zijn affiches opgehangen die de klant over de maatregel moeten informeren. De gelimiteerde verkoop van olie geldt niet alleen voor zonnebloemolie, maar voor andere soorten oliën die als alternatief voor zonnebloemolie worden gebruikt, zoals olijf- of slaolie.

Oekraïne en Rusland behoren tot de grootste producenten wereldwijd van tarwe en zonnebloemolie. Door de oorlog bestaat de vrees voor bevoorradingsproblemen en tekorten, met grote prijsstijgingen tot gevolg.

zonnebloemolie colruyt
Uitgelicht
De oorlog in Oekraïne zorgt voor een tekort aan zonnebloemolie. De aardappelverwerkers moeten halsoverkop overschakelen op palmolie.
15 maart 2022 Lees meer

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek